20120501

What world should hoped


Ini bukan main idea untuk entri gua, tapi gua ucapkan juga atas dasar golongan mereka ini sebenarnya perlu diraikan lebih dari meraikan hari raya. Mereka yang bersusah payah, kena maki hamun, basah kuyup, panas terik untuk majukan negara.

Selamat Hari Pekerja gua ucapkan kepada lu orang. Sebenarnya gua tak sepatutnya dapat cuti, seba gua bukan pekerja tapi disebabkan gua belajar dari orang yang bekerja, dan hari ini adalah hari cuti khas diorang, gua pun kena tempias cuti. Nampak tak sadis tak sadis gua? Gua terpaksa bercuti. Pundek

Masuk hari bekerja baru gua perasan gua ada masa setahun saja lagi sebelum masuk  ke alam bekerja. Dah nampak dah tu yang umur gua lebih ke menambah bilangannya, dan terasa diri ni lebih ke arah kebapaan gitu. 


video ni main entri gua.

This Is What Mankind Should Done.


Berita lain.

Gua jugak menulis untuk blog #MangkukTingkat. Hasil kolaborasi bersama tujuh sapiens yang nokharom punya power dalam dunia blogger. gua? gua hanya penulis part time dan junior junior di situ. :)

Dan

Gua jugak menulis untuk #sindiketkomrad. Blog yang baru seminggu dilancarkan bersama lima blogger celaka punya power di situ. Blog berkisarkan tentang cerkot, cerpen dan kispen bertema.



bila dah menulis untuk group blog gua rasa dah naik lemau nak taip dalam blog personal. Perasaan bangga diri tu jadi makin celaka. Babi.




6 comments:

~~oOpEt~~ said...

waaa.. dh ngantuk ni

Aqim said...

org bg cuti tu ambik saja lah!
hahaha

si robot comel said...

persoalan : bila nak jadi bapa?lalala

Encik Atan said...

urm....urm...kbai!

Ninaaa said...

apa ni cuti la fun!

seronoknya byk blog group yg kau join!

O CIKTEDDY said...

umur bertmbah...