20120324

Cerita kucing

satu pagi yang nyaman sikit dari pagi sebelumnya.
Hari minggu rasanya ingat ingat lupa wa.

Wa bangun lewat sikit dari selalu. Sikit ja. Dalam kul 9 pagi camtu. 
Wa selak selimut, rasa sejuk semacam ja. Takpa, wa terus bangkit dari katil dabel deker wa. Rumate wa, si Arip Porniac dengan Acap taik-lalat terbongkang lagi di ulit mimpi basah. Rasanya lah.

Wa terus ke dapur, on-the-way ke dapur wa dengar bunyi pelik. Bunyi yang jarang wa dengar. Bunyi anak anak kecil teriak. Ya, itu bunyi anak kucing, bukan bunyi anak orang macam yang lu orang pikir sekarang ni.

Wa ni suka dengan binatang, tapi kalau kucing, wa rasa kurang sikit kasih sayang ke natang ni. Tengah wa usha kat mana datangnya bunyi tu, terserempak pula wa ke sekor kucing betina kaler hitam kaku-tenung-wa semacam. Mata dia time tu kemain lagi, macam anggap wa ni tikus, siap untuk terkam ja. Lu jangan tanya macam mana wa tau kucing tu betina. Wa malas nak gitau.

Wa rasa itu mak kepada kucing-kucing yang teriak tadi kut.
Wa undur setapak ke belakang, wa cakap ke dia "takpa takpa, ang anggap ja aku tak nampak ang"
Lepas tu wa tengok kucing tu macam angguk seket kepala dia sambil kenyit mata ke wa. 
Wa syak dia tahu wa ni sebenarnya baik. Wa bagi dia chance menyusu anak dia.

Kalau wa buka story hal kucing interaksi dengan wa ke membe, diorang mesti bahan wa kaw kaw punya, tu sebab wa story kat lu orang je ni.. Lu caya kan apa wa story ni. Kan Kan.



7 comments:

LubLy said...

wa percaya..hahaha

Cik tikah said...

olololo.. swwtnya. hahaha...

si ngokngek said...

dulu cita-cita hang nk jadi doktor haiwan kan..haha

half ja percaya..err

nitnot said...

Kemain.

Konon lu sejiwa lah dengan mak kucing tu? Kahkahkah

Ouh, hai yuri. Nama nak ala bajet retis.

*peace*

Niza Romli said...

wa caya lu bro sbb mentua wa bela kucing banyak (ada menantu pun tp takdak cucu huuuu). wa dengar dia selalu ckp dgn kucing2 tu, mama wa kata kucing2 tu mmg paham apa kita ckp. ya wa caya lu bro..kah3.


sejak bila lu tukaq YURI plak dah ni OBI. Mati2 wa ingat blogger Jepang mana sesat komen dlm entry wa tadi. Kah3.

si robot comel said...

wa percaya sama lu okay,lu baik orangnya ,kehkeh :P

Zakaria's daughter said...

im sory im sory,
wa tanak pecayeeee.