20120327

wa tak gemar bila jadi gini


Wa stay rumah sewa. Owner rumah sewa wa ni, wa tak pernah tengok langsung. Sebab dia stay di Lumut, rumah yang dia sewakan di Arau. Keberangkalian nak jumpa tu macam nipis kulit bawang kecik.
Yang wa tau nama dia Bunga. Ya, Bunga. Nama old school gila babi. Kalau dia sebaya wa, wa syak mesti dia akan bunuh diri tatkala teruk kena bahan dengan wa.

Pesen rumah sewa kosong.
Tu rumah sewa wa. Rak kasut pon housmate wa susun cantik cantik guna kotak-almari-diy.

So nak masuk sem baru, wa plan dengan roomate wa, kitaorang beli satu set katil double decker. Ya, beli sendiri. 

Hari kejadian.
Membe wa masih di kampung halaman. Nampak gaya wa sorang akan kemas bilik.

Lori bawak katil dah sampai.
Wa sorang diri jadi eksited nak kemas bilik.
Wa sapu sawang, wa buang habuk, wa ubah kedudukan almari,
Wa rasa seronok pulak dok kemas kemas nih.
Kemas punya kemas, kemas punya kemas punya lagi,
Terus wa rasa macam nak pegi beli cat nak kaler ke bilik

Pesen terlebih -lebih bila mood tu tengah in.

24 comments:

Zakaria's daughter said...

haha.
mmg eksaiteddd gile .

Wawa.Wafiyyah said...

kehkehkeh..ade duit buat la ape2 pon derr...kang klau ak ajk pergi IKEA tu baru mood terlebih..haha

obi said...

Zakaria's daughter- haha.. tu lah pasai...sabar jelah.

Wawa.Wafiyyah- haha...ikea xdak kot area sini..haha

Niza Romli said...

rajin betoi tapi biasa la, mood rajin ni kalo dia dah mari kalu... jadi lagu tu la. Hasilnya sgt puas hati kan.

Peah Glemer said...

hahah ada duit jalan jek, tambah pulak tengah rajin kan, fuhhh

si robot comel said...

rajinnya kau,eh kalau aku pun sama beb,haha

obi said...

Niza Romli-haha..itu kalu, satu taman wa mau c at.


Peah Glemer- payah nk tgk wa rajin ni...haha

si robot comel- haha..kita geng!

Encik Fikhri said...

siot.tak sangke tol ko ade fetish mengemas ek..haha..leh ajak g ikea la cmni..

obi said...

Encik Fikhri- ikea2...x abes2...kmenda ikea tu wa tk pnh tahu...huhu

Cik tikah said...

hahaha.. serius rajin. nak buat suami la camni. hahaha

Aqiim said...

rajinnya awak ni..
kahkahkahkah :P

Anonymous said...

ceh..crita lama bru nk tulih ka..

obi said...

Cik tikah- haha..tu tgk yg wa rajin..blum tgk yg wa mlas lagi..

Aqiim- biaseww leee tewww..haha

Anonymous- wa rasa wa knai ni sapa..haha

♥ wawawawa ♥ said...

fes tyme kot kemas2...tu yg excited tu..hihihi~

cik kiwi's said...

wahhhhhhhhhhhhhh..bagus gila ang..cat bilik aku skali. ngeh ngeh

si ngokngek said...

eh rajin pulak deco-deco..mai cuci sampah kat bilik aku pulak..err

El said...

haha. sempoi. eh arau ka? dekat je kita

obi said...

♥ wawawawa ♥- erk...tu mungkin..haha

cik kiwi's- kannnnn...haha

si ngokngek- upah...haha

El- ha ah..lu mna ?

adwafarahin said...

hahaha nice laa kemas2 plus nk cat pulak kan cool! cool!

Anonymous said...

lu rasa lu kenai wa sapa?lu teka ja 2..

cha zainol said...

bilik wa nak tolong seklai tak? wa baru pindah masuk ni.

dina darwina said...

sy dh polo awk taw n_n

Encik Fikhri said...

ikea tu name ikan jenis talapia..tipu la tak tau..haha

dayah aziz said...

tabik spring...;)