20120319

man-night katanya.

Malam-satu-hari-yang-anginya-sepoi-sepoi.

Wa dengan beberapa kerat membe wa tekad nak buat malam tu jadi man-night. So kita orang lepak tanpa ada sorang pun manusia bergelar awek di kalangan kita orang.

Kita orang semua lelaki berusia 20-an. sorang ja berusia 25-an. Jenis tak pernah sedar diri tu dah masuk kategori tak boleh usha aweks tegar. 
Sorang demi sorang keluar ayat jack diri tahap maksimum. Bermacam topik keluar, mula dari topik kutuk tenaga-pengajar, kutuk geng-geng politik merah-hijau, gosssip pasal awek-meja-sebelah sampailah ke topik dengan awek memasing.Bab tu, wa diam wa dengar ja.

Sorang kata boleh hidup tak ada awek ni, dia tak heran pon katanya. Awek ni bunag masa ja, no-women-no-cry-lah. Padahal dia baru kena dump dengan ex dia. Takpa, wa layan ja story mamat ni. Suppor-membe-beb.

Sorang lagi cakap dia memang amalkan konsep-king-kontrol. Pada dia, awek ni kena tunjuk tegas seket, jangan nak bagi muka sangat. Awek merajuk, abaikan, biar dia pujuk sendiri. Bila awek tanya nak pegi mana, dia cakap jangan nak sibuk-sibuk tanya mana dia pegi, urusan dia. Dia cakap, pernah satu hari dalam fesbuk, ada awek cakap 'i miss u' ke dia. Kemudian girlfren dia terus kol nangis-nangis minta explanation. 

Wa dah nampak macam ada seket ura ura mamat ni nak kencing wa.
Bergoyang meja beserta isi atas meja. Membe wa gelak tanda salute pada dia macam esok dah tak sempat nak gelak. Ketawa terbahak-bahak bagai minta penyepak dari meja sebelah. volume nak high ja.

Tuhan-tu-maha-mengetahui

Tak sempat kita orang nak dismiss dari kedai tu, membe wa dapat panggilan dari awek, tetiba saja volume otomatik jadi 5 ke bawah. Ponen-punya-membe.

Cakap dengan awek macam cakap dalam kelambu. Jack diri nombor satu.
Ponen.

16 comments:

Teenager Housemaid said...

hahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!

lawak seyh...
my brother pernah jumpa member macam ni, dia kata rasa nak hentak je member dia tu..:DD

nitnot said...

Cam cilaka je. HAHA

Kejak kejak, ponen tuh mende ya abam?

Tak pernah dengar pun, poneng ada ah.

Hewhewhew

obi said...

wa syak membe abg lu dgn membe wa sapa bapak kot.. hehe

obi said...

nitnot- abam? menda tuh?
ponen tu kecut..penakut.heh

anis madu said...

banyak frasa2 baru yg baru wa denga dekat entri lu ni. hahaha! boleh blah la lu punya membe tu. poyo je lebih. laki macam tu memang tak layak buat suami. hahahahaha

Niza Romli said...

lenkali jgn mudah percaya dgn membe yg suka jack diri tinggi2...muhung kuat. haha

Cik tikah said...

hahahhaa

obi said...

anis madu- hehe...sesuka ati lu je ckp orgg camtu.

Niza Romli-haha..muhung kuat!


Cik tikah- xda idea nk komen apa ke dik..hehe

Aqiim said...

gua ada member macam ni!
gua ada gua ada!

obi said...

Aqiim- hah.. lu baik minta membe lu bc entri ni.. wa tuju kat golongan macam dia gak..haha

si ngokngek said...

cikadak..ckp nak up diri ja..hakikatlar lelaki mmg camtu....er

obi said...

si ngokngek- bukn semua..wa tk pon.. haha..

Encik Fikhri said...

haha..biase la tu..roomate aku pon cakap ngan awek tak bbunyik..yang aku dengar angin je..haha..

ala ko ni..cakap kuat2 tak romentik la..

si robot comel said...

gebang je lebih,haha

ghost writer said...

lu akhirnya kebasahan dan berbau hancing dikencingkan oleh member lu. haha.

♥ NuR 'aQiLaH ♥ said...

oh. wanita berkuasa, tahu?