20120129

Bidin



Bidin ni membe kampung wa. Bukan membe rapat, tapi membe kampung. Membe rapat bukan, Bidin ni membe kampung. Wa tak rapat mana pun dengan dia. Wa selalu lah lepak dengan dia  tiap kali balik dari unibesiti, tapi dia bukan membe rapat, dia membe kampung wa ja. Lu orang paham tak apa wa cuba terang kan ni? Dahla, abaikan.

Bidin baru saja menikah. Untunglah dia, bini cun, mentua sempoi, dia ja yang tak hensem sangat. Bukan wa nak rasist, tapi wa memang nak bahan dia gak. Lagipun dia bukan tau wa duk bahan dia dalam ni, buta IT habis.

Tak sangka pulak wa dia boleh kahwin awal dari wa. Dulu selalu duk lepak sekali dengan wa, pi stadium, tengok bola. Mungkin sebab dia 3 tahun tua dari wa kot, sebab tu dia kahwin awal dari wa. Entah la. Malas wa nak pikir. Papa pun wa harap dia bahagia dengan wife dia. 
*Din, kalau lu baca blog wa ni, wa nak pesan sudah-sudah lah main mainan tangan tu. Lu dah dewasa da bro.



*dulu dia cakap wa kacak, wa ingat dia gay. 




13 comments:

sara E a.k.a ct said...

eh bidin??same nama dgn adik la:D

anis madu said...

selamat pengantin baru bidin. moga kekal bahagia hingga akhir hayat :)

*harap bidin baca komen wa ni.

eszyamin said...

lorh..dh kawen xkan dok mainan tgn lg,,dasar si bidin

abdol said...

sara E a.k.a ct: adek lu nama bidin? nama penuh ke..gile antik nama.. hehe

@anis madu: haha.. kalau la bidin tu baca.. :p

@eszyamin: itulah masalah org kita ni..heheh

Niza Romli said...

Bidin tu kalau tukaq hurup i kepada a lepas hurup b tu akan jadi Badin. nama laki ai. harap maklum. ahaha, takda mengena kan?

abdol said...

@Niza Romli: malas nak layan kak.. hahahaha

Encik Fikhri said...

oi abdol,xbek kate kt niza romli cenggitu.penat2 die berusaha komen.haha..

erk,kalo die 3 tahun tua,ko umo bape?kompem dah mumayiz ke?haha

abdol said...

@Encik Fikhri: haha.. wa hargai kot..tu reply tu..

umur wa 25 tahun masuk 2015

Niza Romli said...

Mekasih donut pink sbb backup ai. Nnt ai belanja milo kotak.......je. yeay!




kehkehkeh

FariehanIbrahim [LBC] said...

lu bile nk kawen?
jgn lupa jmput wa. *ttibe. XD

Peah Glemer said...

bila lu nak kahwin dengan wa? hahah teruknya aku

abdol said...

@Peah Glemer: erk.. crush wa ngamuk nnti..payah.. haha..

sara E a.k.a ct said...

haha..xde la..nama dy sufi abidin la..:D