20120208

monolog satu

.Kalau wa pandai, wa dah masuk Oxford

.Kalau wa anak Tan Sri, wa dah sambung degree di oversea, atau mungkin wa beli saja master dari universiti yang gilakan duit bapak wa. 

.Kalau wa Perdana Menteri, mungkin wa tak tulis dah blog ni

.Kalau wa P1 Kimax, mesti rentetan hidup wa macam P1 Kimax gak

.Kalau wa burung, mesti wa tengah gelak-gelakkan manusia dengan agenda politikus negara yang semua saling salah menyalah.

Semua tu kalau. 

Kenapa bukan kalau wa Tuhan. 

Sebab wa adalah diri wa. Wa tetap macam ni. Cukup dengan komplain. 

9 comments:

FariehanIbrahim [LBC] said...

berbangga lah dgn menjadi 'wa' :D

Wawa.Wafiyyah said...

apa yg aku perasan, ko ni dah kenapa dok tukar2 header ni? masalah jiwa ke ape?

anis madu said...

wa ada tuit pasal 'kalau' ni semalam. haha. semuanya Tuhan dah tentukan sejak azali lagi. so, takde istilah kalau. :P

kalau lah wa tinggi........

Niza Romli said...

kalau tu memang buat kita perasan..
kan bagus klu tak wujud perkataan kalau ni..

El said...

nice

El said...

wei aku baru perasan yang kau dah tarik diri as author. asal weh?

Encik Fikhri said...

ko slalu tak puas ati ngan p1 kimax tu kn..aku tak tau ape die dah buat kt ko..ahha

abdol said...

FariehanIbrahim [LBC]- yes i am.. wlaaupun wa ni xdelah hebat mana pon. :p

Wawa.Wafiyyah- haha.. no komen..

anis madu- wa ada cari tentang siapa th yg tuit ttg tu, tapi x jumpa. x dpt bg kredit kt lu.. lalala

Niza Romli- haha.. salahkan ahli bahasa negara kak.

El- huhu. wa rasa wa tak layak lah nk join lu orang. lu semua power. terasa hina wa. hehe. xpelah el, nanti bila wa ready wa apply kat lu k. tq bro bagi peluang wa join, kejap pon.

Encik Fikhri- hehe.. sejarah silam dulu dulu

El said...

apa la power2 kitorg semua noob lagi. mana ada superpower. kau join je. bak balik email kau. aku tak kira. haha