20120226

medical-check-up

Satu hari wa masuk hospital. Bukan wa sakit dan jauh sekali nak melawat orang sakit. Wa pergi sebab nak buat medical check-up untuk masuk unibesiti. Wa tak pergi sorang. Jangan harap wa nak pergi tempat pelik tu sorang diri.

Akak wa yang temankan wa. Sebab akak wa kerja misi. Wa dah check blood pressure, dah check mata, bmi, dan x-ray. Tinggal satu station lagi, di tingkat dua. Akak wa petua wa naik tingkat dua, jumpa misi di satu kaunter dan cakap nak buat urine-test. Babi apa urine-test time tu wa tak tau.

Sampai tingkat dua, wa tengok ada sorang misi di kaunter. Kecik, molek, putih gebu. Terus terbayang actress filem porn. Fak. Kontrol kontrol

Wa pegi ke kaunter, wa cakap nak buat urine-test. Kemudian misi kiut bagi wa satu cup kertas kecik then tunjuk tandas lelaki. Wa bingung.

On-the-way ke tandas, wa tengok ada sorang brader lalu sebelah wa bawak cup yang sama bentuk, dalamnya diisi cecair kuning. Wa jadi tak sedap hati. Tapi wa rasa wa tau apa benda tu.

5 minit berlalu.
Wa keluar dengan urine wa, wa letak di kaunter, wa terus beredar. Wa mintak akak wa ambilkan result.

Plan wa nak ngorat misi kiut berkecai. Wa tak nak bibik percintaan kami berputik dengan adegan wa bagi cup urine wa kat dia. Gila tak awesome.
Apa wa nak cakap kat anak-anak kami kalau diorang tanya camna daddy dengan mummy diorang boleh kenal.

38 comments:

Wawa.Wafiyyah said...

tinggi nye imaginasi lu kn.

obi said...

Wawa.Wafiyyah- wa pikir masa depan.. heh

casablander said...

hahah! sangat kedepan tuh..hihi :P

fairuz said...

bongop hahahahhaaa

Aqiim said...

berkenalan kerana urine..
sweet tuuuu~
kahkahkah

obi said...

casablander- nampak kematangan wa kat situ kan..heh



fairuz- ouuu..jahat terok mung..heh



Aqiim- erk..pelik nor lu ni.

Zakaria's daughter said...

oii. haha.
ape luuu nehh. wa rase macam nak sepuk lu lelajuuu.
aik lu blah gituu rr tanpe usha awek gebu tuh?
le. gile tak gentlemenn.
mencik mencik.

Aween Md Zahir said...

kahkah ! ntahapehape ;p
wey,,kau kena jujur dgn anak2 kau.
tell em' the truth. mami & dedi kenal gara2 ayaq kencing ! kuikui

obi said...

Zakaria's daughter- heh.. wa malas nk gentel2... wa bukan bapuk..eh



Aween Md Zahir- aahaha..nasib baik wa back off..

Cik tikah said...

hahaha.. kenapa entry ni mcm lawak je? malu la nak tunjuk kat org air kencing.

obi said...

Cik tikah- wa serius, lu lawaklak.
heh

Nay Yazid said...

Ala obi. baru gentleman kalau care perkenalan mcm tu. HAHAH. org lain tak berani buat mcm kau bro.

perantauan.... said...

haha imaginasi paling MANANG!!!haha pa lu rasa??hehe gua rasa tu boleh jadi kenangan manis lu ngan misi tuh!hehe :D wa lucu sma cite lu... :P

obi said...

Nay Yazid- heh.. tu tragis oke..huhu


perantauan- hehe..wa pikir panjang la bro..lu pe tau..heh

lisa said...

ok suwit sangat. kenapa tak sambung je adegan adegan tu. anak2 masa depan paham punye. miahahaha

obi said...

lisa- sweet? er.

Niza Romli said...

lagi berkecai klu urine lu berbau petai!! kah3

Diyana Norman said...

hahaha... awesome pe kisah cinta lu kalau jumpe time urine test

obi said...

Niza Romli- amboii akak askar niee..hehe


Diyana Norman- heh.. tu pasal wa tanak

cik L.A.L.A said...

"nak..daddy ngan mummy kenal sbb kencing..! Ada paham..." ha3

anis madu said...

woiii.. tau2 je esok wa nak p medical checkup, lu pun terus up entri pasal ni. heh. wa memang cukup tak suka part urine test ni. hahaha!

ChaCha said...

ok pe. blm ape2 g dh bg hadiah... :P

syafiqakarim said...

haha rugi la lu.urine suci kot.
bukan di nodai.buat apa takot nak jwb
dgn anak nanti.haha romantik apa.cis

Encik Fikhri said...

kisah percintaan jijik..err,air kencing ko warne ape?ttibe~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehe..kalkar plak..
Baca sambil gelak ni.. :)

oranglidi said...

aku paham perasaan ko. ak pn penah lalui benda2 kencing ni. babi la. hilang macho bagi air kencing kat misi2 kiut. patut bagi air lain.

Dina Kasyah said...

hahahaha..betul la overdose punya imagination!haha

Teenager Housemaid said...

saya tatau sama ada saya mau gelak atau mau simpati sama awak lah, obiii..
hahaha~
baguih fikir masa depan..:p

Hanim Irsyad said...

haha. tergelak-2 bace entry ney.

MawardiYunus said...

tahniah bro.. dapat masuk u :)

c'axoera ヅ said...

tetiba base on urine lu ngandung plak macam mana tu hehehehe :p

Mr.Clive said...

mcm tu barulah kisah cinta yang setailo bro! lu kasi lu punya future bini sampel air kencing...unik!hahahah

sha my heart said...

hahaha~ nasib baik

si kiut lavender said...

ouch...suwiit apa memori cenggitu....


wuwuwu...xsanggup dikenang..HAHAHA

Zaki Muhammad said...

this entry makes me laugh :)
thanks bro

♥ wawawawa ♥ said...

alaa..kalau ngorat cara camtu baru arr cinta tu berputik lain dr orang lain...hahaha

nurul-rasya said...

kekeke. at least it's not cliche

Puan Kutu said...

lu tak cukup umo ada hati nak jadikan misi tu bini.hakhak..