20120222

telepon

Kringgg... Kringg.... Nokhorom, nada phone siapa tu? gila antik. Kedekah ramai ramai gelakkan wa.
Niat hati nak angkat phone dari kocek seluar pon jadi berat. Babi punya membe. Lu bahan wa tak hingat dunia akhirat. Tuih

*****

Setiap kali lepak dengan membe membe, wa akan keluarkan phone wa, dan terus letak atas meja makan, disusun rapi sebelah kotak mild seven. Dan setiap kali tuh jugak lah wa akan kena bahan bertubi tanpa dibalas. Abaikan perihal wa mangsa buli.

'Phone ko ni kira up-to-date sikit lah dari nokia 3315, bukan lagi tahap baling anjing sebab phone ko ada satu function unik. Iphone aku, Samsung Galaxy s II si Min, dengan Blackberry Udin pun tak da fungsi macam phone ko.'

Time tu wa dah rasa lega hati sikit dengar membe wa pertama kali support wa. Terasa macam nak belanja diorang makan malam tu jugak. 'apa function phone wa wei?'

'Phone ko ade torchlight!' kedekah bergoyang meja dengan gelak tawa diorang.

'Babi'.

Air teh O ais limau dalam gelas habis disedut tanpa banyak bercakap dengan harapan diorang akan buka topik baru.

14 comments:

Aqiim said...

lu guna phone apa?
sesungguhnya torchlight tu patut dibanggakan..
gua serius nie..
lu jgn ingat gua bahan lu.. :D

Wawa.Wafiyyah said...

berani dorng mempersendakan fon ko....aku tumpang gelak..kahkahkah

anis madu said...

wa harap phone tu tak tercicir kat mana2. haha. tp kalau cicir pun, takde sape yg hingin nak amik. puii! :P

cik kiwi's said...

hahahahaha. bagus ape. torchlight ang tak payah nak kena beli dah bateri. charge aje..kah kah kah!!!!!

PUTRI LAGU said...

;D

Peah Glemer said...

rilek ah, antik tu unik derr

Miss Purple Ungu said...

igtkan antik sgt sampai kena anta muzium hehe :)

Hanif said...

hheheh..dulu kena kutuk buat sendal pintu..kekekeke
Salam kenal

Jom join Hanif Blog Bloglist
Hanif blog bloglist
Salam kenal….dan I follow sekali
Tolong komen setelah letakkan bloglist…Thanks
Hanif bloglist adalah bloglist PR1, anda tidak rugi exchange bloglist!!

CiK FizA said...

hahaha. ok ape? hebat kott~ org laen xde, tapi awak ada kan? jimat pulak tu, xpyh bli torchlight dah. hee ^^

**Bateri pon xpyh beli, jimat lg. hee ^^

Niza Romli said...

hahah..igt2 fon yg ada torchlight tu.

eh, sapa kata galaxy s2 takda torchlight?? s2 akk ada la torchlight!! depa tipu hang tu obi.

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! nak join gelak jugaq :P

deqla manjew said...

hahaha..tumpang gelak yer....hahaha...btw, done follow u! =)

Nay Yazid said...

Antik habis hp kau obi.. HAHAAHAH.

ehemm. * katakan tanak kpd merokok.(sambil buat peace dekat muncung itik mulut ni)

Aween Md Zahir said...

aku panas hati ney ! depa kira macam kutuk nset aku jugak woit. aku tak pakai blackbiri2,,aiphon,galaksi tab bagai. aku pon cm kau. pakai yg ado torchlight. siyes ;p