20120223

Monolog dua

Result periksa wa untuk semester tiga dah keluar.
Medan facebook, twitter, dan juga blog melimpah ruah dengan post post berkenaan keputusan yang mereka  mereka dapat. 

Rata rata coursemate wa semua dapat keputusan membanggakan , walaupun ada yang tak tak dekan , tapi rata-rata keputusan mereka jika dibandingkan dengan semester tiga diploma, semeter tiga degree jauh lebih baik.

Berpusu-pusu timeline twitter dan juga facebook silih berganti antara satu ucapan, ke satu ucapan tahniah yang lain. Semua nya sudah berubah. Semua sudah maju jaya. Ataupun sedang ke arah maju jaya.

Wa? result wa juga berubah. Keputusan wa bukan warna beterbangan.
Perubahan yang buat wa fikir sekali lagi berkenaan keputusan sambung belajar. 
Perubahan yang tidak pernah di impikan siapa siapa yang bergelar pelajar.

Orang mencanak, wa merudum.

Depressed?
Perkataan tu buat wa membabi sesuka hati. Persetankan saja perkataan itu.
Wa still sama, kekal di hujung blok lari dari dunia sebenar, masuk dalam dunia sendiri.
Memang itulah sebabnya wa saikopath.

18 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

mmg saiko, hehe~~ ... tp bole cube lagi pasni kan :)

obi said...

✿ pink velvet ✿- buleh mmg buleh.. dpt ke..

Si Gile Dan KeGILAannye said...

kau beruntung sbb ade otak yg masih bley terime diploma or degre or etc...
tp aku?? huh..!!

**ok aku merepek..bye!

Nay Yazid said...

janji kau lulus . kau lulus kan kan ????

Wawa.Wafiyyah said...

wa paham..wa paham..sbb wa miss saikopath..

cik najiha said...

penulisan yang agak klakar tapi ada isi2 pnting ^^ truskan menulis ya

Aqiim said...

besyukur lah dgan apa yg lu dapat bro...
org kat afrika sana berpusu2 nak masuk U tapi takdak duit..
kahkah apa gua ckap nie -__-

anis madu said...

usaha tangga kejayaan bro! jangan give up. usaha lagi lepas ni. chaiyok2! :)

obi said...

hahahahaha..

timo kasih sajolah bg yg memuji mahupun kutuk..haha

sekali sekala tunjuk perasaan macam layan gak.. :p

Cik Pensil said...

sikopath??

saya nak jadi pakar psikologi ^_^

hehe :p

Syaa said...

tahniah bro...
ade mase lg.. bnyk mase.. wa caye lu boleh buat punye...

Peah Glemer said...

aku rasa kau mesti terer punya ni...

oranglidi said...

rilek2. yg pnting leh abih study.
jgn down sgt, sem dpan wat yg torbaek.

jap2. ko dgn en.psychopath ni: http://babipunyestalker.blogspot.com/
orang laen2 ke sama je?

Aida Omar said...

jangan putus asa.. terus..terus dan terus dont belok2 :P

obi said...

oranglidi- lain lain.. wa taktau lak ada org nama saikopath.. haha.. wa obi..

Aween Md Zahir said...

pedulik hape,,yg penting kau da lepas azab periksa kan ? ahaks !
tahniah walau merudum. better luck next time yaw :)

oranglidi said...

oo..tq atas penjelasan. hehehehe

sbab da lama xdgr cite die.

cik kiwi's said...

hahaha. alaaaa. laki takpe. belajar ciput. result tinggi. korang ni makan buku agaknye.

p/s: byk lg exam menanti ang. buat la elok2 plk nnt