20120207

Mati kutu

Selamat untuk sambut Hari Thaipusam buat semua pembaca blog wa yang beragama Hindu dan juga untuk lu orang (bukan agama Hindu) yang rasa nak sambut jugak Thaipusam atas dasar pegangan satu Malaysia. Thaipusam diraikan untuk menghormati dewa Murugan dan hari untuk hapus dosa lalu. Wa tak halang lu yang bukan agama Hindu ni nak raikan. Cuma nak bagi lu faham je sebab apa ia diraikan.

 Wa wish sebab nak support pegangan 'satu Malaysia' Pak Najib kita walaupun wa belum tentu nak pangkah beliau. Wa jugak belum tentu nak pangkah pembangkang.  Makin hari makin peliks permainan politikus negara. Mana pandai pancing wa, wa pangkah lu. Tahun pertama wa mengundi. Eksited babi

Dah, wa bukan nak cakap pasal politik, dan bukan nak melucah lagi. Betul. Wa cuma nak lepaskan apa yang wa rasa sekarang.

Wa boring ni. 
Nak pi kebulan, Syeik Muszaphar dah pi,
Nak main badminton, Lee Chong wei dah main,
Nak main bola, tak da orang nak amek wa.
Wa mati kutu


*wa tengok #vanillacoklat jadi trend di twitter. Bagus. Asalkan bukan cerita hantu lagi.

6 comments:

anis madu said...

errkkk.. mati kutu eh? wa rasa kutu dah boleh mati atas kepala lu sekarang kalau kepala lu dah tak botak macam hari tu. haha.

#vanillacoklat trending sebab ex wa berlakon. ek? :P

Niza Romli said...

kan dah jadi blogger nih? kira jadi la jgk tu....:P


Vanilla coklat? huh, stresss gila nk tggu mnggu dpn...pasai pa tak tayang tiap2 hari ja? adoi la tb3 ni...syok kot citer tuh!

abdol said...

anis madu- amboi.. tu sejarah silam wa.

ex lu? xkan lu lessie kot dulu dgn heroin cita tuh.. ish.. pelik sgh.


Niza Romli- wa xpenah terpikir blogger jadi kerjaya wa puan akak..hehe

*realiti media..haha

diana said...

best ke vanilla coklat tu??akak tengok macam biasa2 je.
tapi akak perasan dah banyak drama melayu yang diterima ramai.walaupun jalan cerita sama je..macam drama korea la..jalan cerita sama je lebih kurang tapi ramai yang suka.

abdol said...

diana- tak tau la akak.. wa ngaku, best jugak laa.. maybe sebab ex wa blakon kot. :p

cik L.A.L.A said...

Untunglh..
ntang mana ex..kasi kenal sat..ha3